Hvorfor registrere sykkel i Falken Sykkelregister

Hvis sykkelen blir stjålet

 1. Du får et oblat til sykkelen som viser at den er registrert.
 2. Sykkeltyven bør nå tenke seg om to ganger før han stjeler sykkelen din.

 3. Du får et registreringsbevis.
 4. Du kan dokumentere at det er du som har registrert sykkelen. På registreringsbeviset står ditt navn og adresse, sykkelens rammenummer og de viktigste opplysningene politi og forsikring trenger hvis sykkelen din likevel skulle bli stjålet.

 5. Du får forsikringsfordeler.
 6. Forsikringsselskapene gir deg inntil kr 1.000,- lavere egenandel på forsikringsoppgjøret dersom sykkelen skulle bli stjålet. Registrering av sykkel i Falken Sykkelregister er dessuten et krav for å kunne tegne separat sykkelforsikring.

 7. Det er billig å registrere en sykkel.
 8. Registrering av en sykkel koster kun kr 210,- for en registreringsperiode på fem år. Du får skriftlig beskjed når registreringsperioden utløper, og du kan da fornye registreringen for ytterligere tre år.

 9. Du gjør det mulig for hittegods å identifisere sykkelen din.
 10. Hittegods kontrollerer rammenummeret på sykkelen mot Falken Sykkelregister. Hvis sykkelen er registrert vil du få skriftlig beskjed om hvor du kan hente sykkelen din.

 11. Den som finner sykkelen din kan identifisere den.
 12. Dersom en person finner en sykkel henslengt i en grøft, kan han ringe telefonnummeret til Falken som står på oblaten på sykkelen din. Ved å oppgi kundenummeret ditt (som også står på oblaten) eller sykkelens rammenummer (hvis tyven har tatt av oblaten), få han vite ditt navn og adresse, og kan dermed kontakte deg direkte. På denne måten får du sykkelen raskere tilbake, og du slipper eventuelt gebyr til hittegods.

 13. Politiet kan avsløre sykkeltyven selv før du har rukket å polianmelde tyveriet.
 14. Hvis sykkelen din er registrert, vil politiet få oppgitt ditt navn og adresse av Falken Sykkelregister når de kontrollerer en sykkel. På denne måten kan de avsløre at sykkelen ikke tilhører tyven. Det hender at politiet tar kontakt med eieren og sier at han kan komme for å hente sykkelen sin før han selv oppdaget at den var blitt stjålet.

 15. Personer som vurderer å kjøpe bruktsykkel kan sjekke med Falken Sykkelregister om den som selger sykkelen virkelig er rette eier.
 16. Dersom en person sjekker sykkelens rammenummer mot Falken Sykkelregister, vil han få opplyst om at sykkelen tilhører deg, og ikke den sleipe sykkeltyven som prøver å selge din sykkel. Han kan dermed kontakte politiet som kan pågripe tyven, og gi sykkelen tilbake til deg.

 17. Du får beskjed dersom andre prøver å registrere din sykkel.
 18. Dersom noen kjøper din sykkel av en sykkeltyv i god tro, og senere prøver å registrere den i Falken Sykkelregister, vil du få melding om dette. Du kan deretter kontakte politiet som kan avhøre personen. Dersom det viser seg at han skjønte eller burde ha skjønt at sykkelen var tyvegods, blir han tiltalt for heleri og får bot for dette.

 19. Identifisering av deg ved en eventuell trafikkulykke.
 20. Dersom du blir drept eller alvorlig skadet ved en trafikkulykke, og ikke har med deg legitimasjon, kan politiet eller sykehuset identifisere deg ved å oppgi sykkelens rammenummer til Falken Sykkelregister. På denne måten kan de ta kontakt med dine pårørende eller finne eventuelle livsviktige opplysninger i din medisinske journal.

 21. Markedsføring av Falken Sykkelregister.
 22. Nå du bruker oblaten som viser at sykkelen din er registrert i Falken Sykkelregister, vil andre sykkeleiere se dette. De vil spørre seg selv om også de burde ha registrert sin sykkel. Jo flere som registrere syklene sine, desto bedre kontroll får politiet med sykkeltyver og helere. Risikoen for å bli oppdaget blir større og større, og det blir mindre attraktivt å kjøpe en stjålet sykkel. Hvis ingen kjøper stjålne sykler, er det heller ikke noe poeng for de vinningskriminelle å stjele sykler.

Hvis sykkelen blir stjålet

Tilbake til AISSM.


Last modified: Sat Mar 16 13:16:22 MET DST 2002