Squire XL70

Squire Paramount

Innledning

Squire XL70 er en spesialhengelås som sammen med Squire G3 Chain utgjør en sikker kjettinglås. Den kan brukes til vanlig tråsykkel selv om produsenten sannsynligvis utformet låsen til bruk for mopeder og motorsykler. Den er 90 cm lang og veier 2,9 kg.

Squire XL70

Selve hengelåsen er bygget etter samme prinsipp som bøylelåsen Squire Paramount (bilde), og selv om dimensjonene er mindre, er selve hengelåsen Squire XL70 like sikker som bøylelåsen Squire Paramount. Trådtykkelsen til bøylen på hengelåsen er 12 mm og herdingen er litt bedre enn herdingen på bøylen til Squire Paramount som har en 13 mm bøyle. Det er dessuten mye vanskeligere å få tak med verktøy på en liten hengelås enn en stor bøylelås. Squire XL70 tåler hammer, slegge, spett, baufil, drill og en 1,0 meter lang boltekutter. Den er FG-godkjent som motorsykkellås.

Squire G3 Chain

Kjettingen til Squire G3 Chain bestå av boronstål. Selv om du får kjettingen godt inn i kjeften på en halv meter lang boltekutter, er det ikke mulig kutte den. Trådtykkelsen på kjettingen er 10 mm. I motsetning til ABUS City Chain er ikke tråden heksagonal, men vanlig rund. Den er derfor i utgangspunktet mer sårbar for boltekutter, men siden Squire har spandert en ekstra millimeter i dimensjon, er det litt vanskeligere å kappe Squire G3 Chain enn ABUS City Chain. Kjettingen tåler hammer, slegge, spett, baufil og drill. Du klarer imidlertid å kappe Squire G3 Chain med en 1,0 meter lang boltekutter.

Konklusjon

Squire XL70 er en meget sikker spesialhengelås som er FG-godkjent som motorsykkellås. Den tilhørende kjettingen Squire G3 Chain er ikke like sikker, men er litt sikrere enn ABUS City Chain (se rangering av sykkellåser). Låsen veier 2,9 kg mens ABUS City Chain veier 2,6 kg. Squire XL70 med G3 Chain kan anbefales av AISSM. Låsen importeres av Sverre Kvernberg agentur, tlf 22 44 53 18, mail kvernbit@frisurf.no.

Squire Paramount

Tilbake til AISSM.


Last modified: Fri Feb 22 12:17:25 MET DST 2002