Squire Protector

[English] Trelock Titan Twin Lite

Squire Protector (bilde) er lillebroren til Squire Paramount. De har mye til felles. Utenpå er de like, men inni er de litt forskjellige. Selv om Squire Protector er svakere enn Squire Paramount er låsen likevel solid nok til å gi de fleste sykkeltyver problemer.

Bøylen

I likhet med Squire Paramount har også Squire Protector en 13 mm tykk bøyle av spesialherdet Boronstål. Stålkvaliteten er imidlertid ikke fullt så høy, og dette gjør at Squire Protector "bare" tåler 7 tonns trykk med boltekutter i motsetning til 9 tonn hos Squire Paramount. I praksis betyr dette at du må ha en lenger boltekutter for å knekke Squire Paramount enn Squire Protector. Aksjonsgruppen har fått Falken til å teste Squire Paramount med en 1,5 meter lang boltekutter uten at de klarte å kutte den. Det vil si at Squire Protector ikke vil ha noen som helst problemer med en boltekutter på inntil en meter, og dette er sikkert nok for de fleste.

Jekk

Sykkelverkstedet Den Rustne Eike har testet Squire Protector med jekk uten at de klarte å få den opp. Låsen tok heller ikke skade av behandlingen, og kunne brukes etterpå. Ifølge produsenten tåler Squire Protector "bare" 4 tonns jekktrykk i motsetning til 6 tonn hos Squire Paramount.

Dirking

For at en lås skal bli FG-godkjent må låssylinderen ha minst 1.000 nøkkelvariasjoner. Squire Protector har en 4 pins sylinder som gir 1.300 nøkkelvariasjoner i motsetning til Squire Paramount som har en 6 pins sylinder som gir 117.000 nøkkelvariasjoner. Squire Protector har pr. april 1998 ikke blitt testet av FG. Den har derfor ikke gjennomgått noen formell dirkeprøve. Det er imidlertid ikke sikkert at dette betyr så mye i praksis da de fleste sykkeltyver ikke dirker, men bryter låsene opp på annen måte.

Drill, baufil, hammer og tang

Med unntak av stålkvaliteten i bøylen og lengden på låssylinder er Squire Protector og Squire Paramount identiske. Dette gjør at de er like motstandsdyktige mot angrep med drill, baufil, hammer og tang. I en engelsk test i 1995 ble Squire Paramount testet med hver av disse verktøyene i 25 minutter uten at de klarte å få opp låsen. Da Falken testet en Squire Paramount med drill sommeren 1996, gav de opp etter 15 minutter. De hadde da brukket 2 bor, og ville ikke ødelegge flere.

Konklusjon

Squire Protector er en bra lås. Den kom på topp i klassen pris/kvalitet i testene til Total Bike Magazine mai 1997 og "TV2 Hjelper deg" april 1998. Squire Paramount er riktignok en enda sikrere lås, men Squire Protector kan trygt anbefales til de som har sykkel som koster mindre enn kr 6.000,-. Importør er Sverre Kvernberg Agentur, tlf 22 44 53 18, mail kvernbit@frisurf.no.

Trelock Titan Twin Lite

Tilbake til AISSM.


Last modified: Fri Feb 22 14:35:20 MET DST 2002