Kryptonite bøylelåser

Squire Paramount

Bøyelåsens far

Det er Kryptonite som oppfant bøylelåsen. Mens det tidligere bare var dyre, tunge, herdede kjettinglåser som skaffet sykkeltyvene problemer, hadde man nå laget en enklere og lettere lås som var omtrent like sikker til en lavere pris.

Solide låser

En herdet bøylelås motstår hammer, baufil og boltekutter. Etter noen barnesykdommer som sårbarhet mot kuldespray og kulehammer er de FG-godkjente Kryptonite bøylelåsene rimelig gode. Spett og jekk er riktignok et problem for alle modellene med unntak av Kryptonite New York, og siden alle låsene til Kryptonite betjenes med rørnøkkel, kan de åpnes med en universaldirk.

Hvilke Kryptonite låser er FG-godkjent?

Fra listen over FG-godkjente sykkellåser ser vi at følgende Kryptonite bøylelåser er FG- godkjent. Tallet i parentes angir QLS på en skala fra 1 til 20 hvor 20 er best.

Noen billigere?

I Norge er det DBS/Øglænd som er hovedimportør av Kryptonite sykkellåser. De selger overprisede låser gjennom vanlige sykkelbutikker. Internettfirmaet Afronte A/S selger imidlertid enkelte Kryptonite bøylelåser til kun kr 100,- pr stk. Vi har ikke sett noen billigere FG-godkjente bøylelåser. Selv om en Kryptonite Kryptolok ikke er blant de sikreste sykkellåsene, kan den godt brukes på en sykkel som koster mindre enn kr 5.000,- hvis du kombinerer den med en vaierlås.

Squire Paramount

Tilbake til AISSM.


Last modified: Sun May 28 14:35:20 MET DST 2000.