Test i Bicycling

Test i bladet På Sykkel

Det amerikanske offroadmagasinet Bicycling hadde juli 2000 en test av sykkellåser. Testen ble utført av en pensjonert sykkeltyv ved hjelp av fem ulike verktøy som han hadde med seg i en bag. Det stod ikke spesifisert hvilke verktøy han brukte, men utfra bildene av de oppbrutte låsene kan vi anta at han brukte boltekutter, spett, hammer, tang og baufil.

QLS står for Quality Level System. Dette er en sikkerhetsbetegnelse ABUS bruker til rangering av sine egne låser. Skalaen går fra 1-20 hvor 20 er best. Vi har brukt den samme skalaen til å rangere andre låser på grunnlag av tester der låsene er testet sammen med ABUS-låser.

Låser som overlevde 6 minutter (QLS)

 1. Kryptonite New York Lock bøylelås (10)
 2. Kryptonite New York Chain kjettinglås (10)

Låser som overlevde 3, men ikke 6 minutter (QLS)

Låser som ble åpnet på under 3 minutter (QLS)

 1. Planet Bike Extra Guard bøylelås (7)
 2. Specialized Hardlock Big Rapper slangelås (6)
 3. Trek Dreadlocks Armored Cable slangelås(5)
 4. Kabletek Flexweave vaierlås (4)
 5. Specialized Wedlock leddlås (4)
 6. Trek Ali Baba bøylelås (4)
 7. Master Lock Quantum vaierlås (4)
 8. Planet Bike Quick Stop XS vaierlås (3)
 9. Zefal K Traz 490 vaierlås(2)

Våre kommentarer

Ved hjelp av boltekutter ble alle vaierlåsene og slangelåsene som inngikk i denne testen kappet på sekunder. Dette er ikke overraskende. Ingen av låsene som sykkeltyven brøt opp ville blitt FG-godkjent i Norge. Det er tydelig at det finnes mange dårlige sykkellåser på markedet i USA.

Ingen av låsene i testen ble testet for dirking. Alle låsene til Kryptonite har rørnøkkellås som er enkle å dirke opp med en universaldirk (bilde). Hadde dirk vært inkludert i testen ville samtlige låser blitt åpnet på under ett minutt. Testens største svakhet var at den ikke innholdt noen skikkelige låser. Resultatene var derfor ganske kjedelig lesning.

Test i bladet På Sykkel

Tilbake til AISSM.


Last modified: Sat 24 Mar 2001 DST 20:40:23