Test utført av DinSide

Test i Forbrukerrapporten 1994

Nettstedet DinSide hadde mai 2002 en test av sykkellåser. Testen ble utført av låsesmed Fredrik Aker ved Groruddalen Låsservice. Det ble benyttet stor boltekutter, dirk og hammer. Det ble imidletid ikke brukt universaldirk til rørnøkkellåser.

QLS står for Quality Level System. Dette er en sikkerhetsbetegnelse ABUS bruker til rangering av sine egne låser. Dette ble ikke brukt i testen, men vi har valgt å angi låsenes QLS slik at det skal være lettere å sammenligne låsene innbyrdes og i forhold til andre tester. Skalaen går fra 1-20 hvor 20 er best.

Låser som ikke lot seg åpne (QLS)

  1. ABUS Granit X-Plus 54 HB bøylelås (15)

Låser som overlevde 10-20 sekunder (QLS)

  1. Kryptonite KrF2 kjettinglås (8)
  2. Bike-tec vaierlås (4)

Låser som ble åpnet på under 10 sekunder (QLS)

  1. Luma Bravo 34 HU bøylelås (8)
  2. Buffo slangelås (5)
  3. Kryptonite Krytokeeper spiralvaier (4)
  4. Bell slangelås (4)
  5. Merkeløs/Taiwan vaierlås (1)

Testvinnere pris/kvalitet

  1. ABUS Granit X-Plus 54 HB bøylelås
  2. Luma Bravo 35 HU bøylelås

Våre kommentarer

Det var ikke uventet at ABUS Granit X-Plus 54 HB vant testen. Dette er en lås i en helt annen klasse enn alle de andre låsene, og den fikk terningkast 6 i denne testen. Låsen Luma Bravo 35 HU er blant de billigste og dårligeste FG-godkjente låsene, men journalisten Dag Yngve Dahle i DinSide synes likevel den gjorde det bra til tross for at den ble kappet på 8 sekunder ved hjelp av en stor boltekutter, terningkast 5. Kryptonite KrF2 kjettinglås og Bike-tec vaierlås kom i mellomklassen ved denne testen. De imponerte imidlertid ikke noe særlig, og de har fått terningkast 4 og 3.

Testen var generelt enkel og hadde få låser. Av de låsene som var med var det få gode låser. Testen gir ikke så mye nytt i forhold til tidligere tester, men for første gang er slangelåsen Buffo testet, og den var ikke uventet svært dårlig. Det ble ikke benyttet universaldirk til rørnøkkellåser noe som ville ført til at Kryptonite KfF2 hadde vært åpnet på 1-2 sekunder.

Test i Forbrukerrapporten 1994

Tilbake til AISSM.


Last modified: Fri 31 May 2002 DST 20:40:23