Ming Tay slangelås

ABUS City Chain

Slangelåser er vaierlåser der den sårbare vaieren er beskyttet med stålskjell. Filosofien bak slangelåser er at du får en fleksibel lås som er så tykk at den ikke kommer inn i kjeften på en vanlig boltekutter, samtidig som låsen ikke blir for tung.

Populære slangelåser

Slangelåsene (bilde) til Ming Tay (Super Guard, Motor Guard, Intersport, Cobra link, 3000A, MT2000, MT3000) med blå eller brun plast er blant de mest brukte sykkellåsene. De ser solide ut, og folk pleier å sykle med denne låsen rundt livet. Ming Tay Super Guard kom best ut i en test i Forbrukerrapporten i 1994 hvor alle låsene ble testet med jekk. Det gode testresultatet i Forbrukerrapporten gjorde at det dukket opp en rekke mer eller mindre vellykkede kopier. Ming Tay 3000A gjorde det middels bra i testen til "TV2 Hjelper deg" mai 1996, mens Ming Tay Intersport gjorde det uhyggelig dårlig. Ming Tay Motor Guard gjorde det litt bedre i testen til "TV2 Hjelper deg" april 1998. Problemet med testene til Den Rustne Eike, er at det ikke ble benyttet boltekutter som er et vanlig verktøy blant sykkeltyver. Sykler som er låst med denne låsen er svært utsatte for tyveri. I testen til det tyske forbrukermagasinet "test" ble slangelåsen Ming Tay MT2000 (bilde) bl.a testet med boltekutter (bilde), og klassifisert som "Dårlig".

Slangelåsen til Ming Tay har ikke herdede skjell, og dette gjør det lett å slå den flat med en hammer slik at du kan kappe den med en boltekutter. Du kan også klemme Ming Tay låsen flat med innsiden av boltekutteren. Sykkeltyven "Tim" som ble intervjuet i Aftenposten brukte 10-15 sekunder på å kappe låsen med boltekutter. AISSM har åpnet slangelåsen til Ming Tay på 1 min og 20 sek ved hjelp av en 25 cm lang knipetang. Denne låsen tåler derfor ikke stort mer enn en vanlig vaierlås.

Baufil

Siden skjellene på slangelåsen til Ming Tay ikke er herdet, er det mulig å kappe låsen på midten ved hjelp av baufil. Selve låshuset og sluttstykket på låsen er heller ikke herdet, og AISSM har kappet låsen gjennom sluttstykket på ett minutt.

Dirking

Slangelåsen til Ming Tay betjenes med rørnøkkel. I likhet med alle andre rørnøkkellåser kan denne åpnes med en universaldirk. Det er dessuten mulig å pelle ut hele låssylinderen ved hjelp av et skrujern.

Konklusjon

Slangelåsen til Ming Tay er den mest brukte slangelåsen. Den ser solid ut, men er ikke stort sikrere enn en enkel vaierlås. Den er sårbar for boltekutter, baufil, knipetang, skrujern, og kan dessuten åpnes ved hjelp av en universaldirk. Den er ikke FG-godkjent, og kan ikke anbefales av AISSM. Den kan imidlertid brukes i tillegg til en FG-godkjent rammelås, en FG-godkjent bøylelås eller en FG-godkjent kjettinglås. Importør er Deler AS, tlf 23 05 13 70.

ABUS City Chain

Tilbake til AISSM.


Last modified: Wed Sep 9 10:56:30 MET DST 1998