TV2 Hjelper deg

Engelsk test av sykkellåser

"TV2 Hjelper deg" hadde mai 1996 en test av sykkellåser. Testen ble utført av sykkelverkstedet "Den Rustne Eike" som brukte hammer, skrujern, tang, avbiter og jekk, men ikke boltekutter.

QLS står for Quality Level System. Dette er en sikkerhetsbetegnelse ABUS bruker til rangering av sine egne låser. Skalaen går fra 1-20 hvor 20 er best. Vi har brukt den samme skalaen til å rangere andre låser på grunnlag av tester der låsene er testet sammen med ABUS-låser.

Låser som overlevde 3 minutter (QLS)

  1. Squire Paramount bøylelås (bilde) (14)

Låser som overlevde 1, men ikke 3 minutter (QLS)

  1. Kryptonite Evolution 2000 bøylelås (8)
  2. Luma Indosit 7300 bøylelås (8)
  3. Ming Tay 3000A slangelås (bilde) (6)

Låser som ble åpnet på under 1 minutt (QLS)

  1. Ripa Antivol vaierlås (4)
  2. Trelock magic 808 vaierlås (4)
  3. Ming Tay Intersport slangelås (4)
  4. Trelock Eco 280/260 bøylelås (6)
  5. Ming Tay bøylelås (bilde) (4)
  6. Kryptonite vaierlås (2)

Våre kommentarer

Testvinner var bøylelåsen Squire Paramount. I denne testen var dette den eneste låsen som holdt lenger enn 90 sekunder. Dette er den første bøylelåsen som Den Rustne Eike ikke har klart å åpne med jekk, og selv etter 15 minutters jekking var låsen like hel og kunne brukes etterpå. Den Rustne Eike har i ettertid testet låsen bl.a med spett, og AISSM har fått Falken til å teste låsen med 1,5 meter lang boltekutter og drill. Det ser ut til at det eneste som virkelig er effektivt nå det gjelder å kappe denne låsen er vinkelsliper eller skjærebrenner (bilde).

Slangelåsen Ming Tay 3000A var den låsen som kom best ut av slangelåsene, og forbrukerne tok også denne testen til inntekt for at Ming Tay lager gode slangelåser. Hadde Den Rustne Eike brukt boltekutter (bilde) i testen, ville låsen blitt kappet på 10-15 sek. Det er også verdt å merke seg at slangelåsen Ming Tay Intersport ble åpnet etter 16 sekunder, og for forbrukeren er det ikke lett å skille disse to modellene fra hverandre. Bøylelåsene Kryptonite Evolution 2000 og Luma Indosit 7300 gjorde det middels bra, men viste seg sårbare for jekk. Det er derfor viktig å plassere låsen slik at det ikke er plass til en jekk inne i bøylen. Dette kan gjøres ved å tre bøylen gjennom bakgaffelen i høyde med bremseklossene slik at bøylen omfatter både ramme, bakfelg og sykkelstativ, stolpe, o.l. (bilde).

Engelsk test av sykkellåser

Tilbake til AISSM.


Last modified: Mon Mar 22 15:18:00 MET DST 1999